Quan arriba l’estiu, mantenir la casa fresca pot convertir-se en tot un repte. I és que un cop ha entrat l’escalfor, refredar els espais sol ser complicat i costós. Per tal de gaudir d’un ambient fresc i agradable, en aquest article trobareu uns quants consells sobre com combatre la calor dins de casa sense disparar la factura.

 

Ventila la casa a primera hora.

Obrir les finestres a primera hora del matí, quan les temperatures encara no han pujat massa, permet renovar l’aire i eliminar l’escalfor que s’hagi pogut acumular durant la nit. En les hores de màxima temperatura abaixa persianes i tanca finestres, i aprofita la nit per tornar-les a obrir.

Engega alguns electrodomèstics només a hores concretes.

El forn o el rentaplats són electrodomèstics que gasten molta energia i, a més, desprenen molta escalfor. Posa’ls en marxa a primera hora del matí o a la nit, quan la temperatura exterior és més baixa i l’energia més barata. Sempre que sigui possible, utilitza programes ecològics i de baix consum.

 Redueix la temperatura de l’aire condicionat i evita sorpreses a la factura energètica.

Tot i que hi ha moments en què l’aire condicionat és pràcticament imprescindible, és important fer-ne un ús conscient i responsable. Engega’l només quan sigui necessari i mantingues-lo a uns 24 graus, aproximadament. Durant la nit, pots optar per ventiladors, ja que el seu consum energètic sol ser inferior.

Utilitza cortines i persianes.

Durant les hores de més calor, abaixa persianes i corre cortines. És una bona manera de bloquejar la llum i mantenir l’interior de casa fresc. Si no tens persianes, pots instal·lar un tendal o altres elements que bloquegin l’impacte directe de la llum solar. Hi ha opcions molt diverses i econòmiques, que fins i tot pots instal·lar tu mateix. A l’hora d’escollir materials, opta per teixits frescos i colors neutres.

 

A més d’aquests consells, és important recordar que la teva pròpia casa juga un paper fonamental en la seva capacitat per mantenir-se fresca. Si estàs buscant una nova llar, tingues en compte factors com l’orientació de l’habitatge, els materials de construcció i l’eficiència energètica de l’edifici. A Simm t’acompanyarem i assessorarem perquè trobis la llar ideal on sentir-te a gust i crear records únics. Visita la nostra web o posa’t en contacte amb nosaltres.

lupa
Filtrar