23 - 04 - 2024

Què has de fer abans de deixar el pis de lloguer?


Simm News

Foto Noticia

Estàs a punt de mudar-te? Enhorabona!

Sabem que és un procés emocionant i excitant, però que s’han de tenir en compte moltes coses. Una de les més importants és assegurar-te de deixar el pis de lloguer en les mateixes condicions que quan vas entrar-hi per primer cop. Per això, en aquest article et donem uns quants consells perquè puguis mudar-te a la teva nova llar sense complicacions.

 

Revisa el contracte i avisa amb suficient antelació.

El primer pas abans de començar a preparar la mudança és assegurar-te de revisar detalladament el contracte de lloguer actual. Això inclou les condicions de finalització del contracte i el temps de preavís requerit. Assegura’t de comunicar la teva intenció de marxar amb suficient antelació per evitar possibles problemes legals.

Fes les reparacions necessàries i deixa el pis net.

Abans de deixar el pis, és recomanable dur a terme qualsevol reparació per tal d’arreglar els danys o desperfectes que hagis pogut causar: calaixos que no tanquen, persianes espatllades, forats a les parets, etc. Si has pintat parets, és important tornar-les a pintar amb el color original. Assegura’t de deixar el pis net i en bon estat per tal de recuperar la fiança.

Fes un inventari i un recull de fotos o vídeos de l’estat del pis.

És tan important documentar l’estat de l’habitatge just en entrar, com quan estàs a punt de marxar. Fes un vídeo o un recull d’imatges on s’apreciï exactament l’estat del pis i les condicions en què es troba. També és recomanable fer un inventari detallat amb tots els mobles, electrodomèstics i articles que formen part de la propietat, perquè puguis fer un repàs abans de marxar i assegurar-te que no hi falta res. Es tracta d’una bona manera de reunir proves visuals per evitar disputes per possibles danys.

Cancel·la els serveis i fes el canvi de nom als subministraments.

No oblidis fer el canvi de nom dels subministraments com l’electricitat, aigua, gas… Assegura’t de pagar tots els deutes pendents i de transferir els serveis a una nova adreça, si és necessari. Així evitaràs càrrecs innecessaris i problemes després de la teva sortida. Si has contractat alguns serveis addicionals, cancel·la’ls abans de marxar.

Realitza una inspecció final amb el propietari o l’agent immobiliari.

Abans de marxar definitivament, és recomanable programar una inspecció final amb el propietari o l’agent immobiliari. Durant aquesta inspecció, podreu revisar l’estat de l’habitatge i abordar qualsevol qüestió pendent o preocupació. Això evitarà malentesos i assegurarà una sortida sense complicacions.

 

Així doncs, deixar un pis de lloguer no només significa recollir les teves coses i tancar la porta. Es tracta de deixar la propietat en bon estat per tal de garantir una bona relació amb el propietari i una sortida sense problemes. Recorda que una bona comunicació sempre és el més important. A Simm prioritzem construir relacions de confiança i respecte, per tal que puguis gaudir de la teva llar sense preocupacions!

Més News

ITP: què és i quan es paga?

ITP: què és i quan es paga?

En el moment d’efectuar una compravenda d’un habitatge, existeixen un seguit d’impostos que, tant el comprador com ...
lupa
Filtrar