Sabem que organitzar una mudança és una tasca emocionant, però també una mica aterridora. Desmuntar mobles, fer viatges amunt i avall, posar la casa cap per avall… Tens previst mudar-te d’aquí poc? Et donem uns quants consells perquè el procés sigui el més fàcil possible!

Abans de començar a empaquetar els primers objectes, és fonamental que tinguis clars alguns aspectes. El primer de tot és fer la mudança amb antelació i planificació. Sense presses i estrès, podràs organitzar-te molt millor i preveure possibles imprevistos.  A més, també caldrà decidir si comptaràs amb l’ajuda d’alguna empresa especialitzada en mudances, o si te’n faràs càrrec tu mateix.

 

Un cop hagis pres les principals decisions, és hora de començar! Perquè puguis fer la mudança de forma organitzada i àgil, a continuació et donem uns quants consells.

Fes una tria de tot el que no necessites:

Aprofita l’oportunitat per desfer-te de tot allò que ja no necessitis. Roba que no portes, material esportiu que no utilitzes, objectes vells, trencats o en mal estat, etc. Totes aquelles coses que només ocupen espai útil i que no utilitzes, ven-les o dona-les. A més, així evitaràs haver de traslladar-les.

Organització i planificació:

Una bona organització és la clau per a una mudança eficaç. En comptes de fer-ho tot a la vegada, fes el procés habitació per habitació. D’aquesta manera, podràs visualitzar millor tots els objectes i ordenar-los de forma més eficient.

Protegeix els objectes de valor:

Separa els objectes de valor i emmagatzema’ls en un lloc segur. Si optes per contractar els serveis d’una empresa de mudances, considera traslladar aquests objectes tu mateix per evitar possibles riscos.

Etiqueta les caixes:

Organitza-ho tot en caixes robustes i ben etiquetades. Saber què hi ha dins de cada caixa et facilitarà molt el procés de desempaquetar. No t’oblidis de protegir correctament els objectes de l’interior amb paper de diari, paper de bombolles o draps, sobretot si es tracta d’objectes fràgils. Un consell perquè el procés sigui més eficient és netejar-ho tot abans de guardar-ho: roba, utensilis de cuina, electrodomèstics petits…

Kit per als primers dies:

Organitzar una caixa o una bossa amb els objectes essencials que necessitaràs els primers dies és una aposta molt intel·ligent, tenint en compte que potser no ho desempaquetaràs tot immediatament. Posa-hi roba de llit, pijames, el necesser, carregadors…

Avisa els veïns:

Si la mudança implica fer soroll o ocupar espai al carrer, és important informar els veïns per evitar molèsties.

La durada d’una mudança variarà en funció de diversos factors. El temps disponible, la quantitat d’objectes a traslladar, la mida de la casa i l’ajuda de què disposis, influiran en el temps necessari per completar la mudança. El millor, és planificar-ho amb antelació i fer-ho amb moltes ganes!

 

Empaquetar caixes, traslladar mobles, embalar objectes… tot i que són moltes les tasques que requereix organitzar una mudança, l’emoció de començar una nova etapa a la teva nova llar val la pena.

Estàs buscant la teva llar ideal? Simm som la teva immobiliària de confiança a Vic i la comarca d’Osona. Posa’t en contacte amb nosaltres i troba el lloc on sentir-te a casa.

lupa
Filtrar