A l’estiu, molts de nosaltres busquem maneres de mantenir casa nostra fresca i còmoda, sense disparar els costos energètics. En aquest article, compartim alguns consells pràctics per aconseguir una llar eficient durant els mesos de calor i estalviar en la factura elèctrica.

En primer lloc, comptar amb un bon aïllament tèrmic és fonamental per mantenir la frescor a l’estiu. Assegureu-vos que les portes i finestres tanquin correctament per prevenir filtracions d’aire calent. També podeu considerar l’ús de cortines i persianes per bloquejar l’entrada directa de llum solar. D’aquesta manera, reduireu l’escalfor dins de casa.

En segon lloc, tot i que cada vegada els aires condicionats són més eficients, poden ser un gran consumidor d’energia. Per això és important mantenir els filtres nets per assegurar un flux d’aire adequat i programar el termòstat per mantenir una temperatura còmoda.

Aprofitar al màxim la llum natural pot ajudar a reduir la dependència de la il·luminació artificial i estalviar energia. Tot i això, és molt recomanable substituir les bombetes convencionals per uns LEDS que no desprenguin escalfor. El seu consum energètic és molt inferior i la seva vida útil és més llarga.

Per altra banda, els electrodomèstics moderns ofereixen opcions d’estalvi d’energia. Opteu per electrodomèstics amb etiqueta d’eficiència energètica A+++ per assegurar un consum mínim. A més, podeu aprofitar per engegar rentadores o utilitzar electrodomèstics concrets en aquelles hores on el preu del kW és més baix.

Finalment, una opció molt eficaç i rendible és apostar per l’autoconsum energètic. La subvenció Next Generation per a l’any 2023 és una excel·lent oportunitat per a aquelles persones que desitgin invertir en energia solar. Aquests fons aprovats per la Unió Europa destinen 660 milions a impulsar les energies renovables i redueixen significativament els costos d’instal·lació.

Amb aquests consells podreu aconseguir una llar eficient aquest estiu i mantenir una temperatura còmoda. Implementant petits canvis en la vostra rutina diària, millorareu significativament l’eficiència energètica de casa vostra i contribuireu a la sostenibilitat del planeta. Visita la nostra web i troba l’habitatge que millor encaixi amb les teves necessitats.

lupa
Filtrar